Aktuelt

Stallgården

Stallgården marked

Ta en omvisning på Stallgården

Stallgården er et historisk interessant bygg som rommer trolig Nordens største private samling av vogner og du kan se Eidsvolls første bil, en Napier fra 1908. I tillegg har vi en skoghistorisk samling med gamle redskaper

StallgårdenStallgården ble tegnet av arkitekt Finn Knutsen etter bestilling fra kammerherre Haaken Larpent Mathiesen. Stedet stod ferdig i 1909. Finn Knutsen tegnet også Festiviteten og Forvalterboligen, som er nabobygget til Stallgården, og huser en barnehage i dag.

Stallgården er på ca. 1.200 kvadratmeter, og er inndelt i Ridehuset, Stallen, Ungstallen, Vognskjulet og Automobilstallen. Hvert år vises det en utstilling av samtidskunst i Stallgårdens lokaler. Her kan du også se Mathiesen Eidsvold Værks vognsamling, som trolig er nordens største private samling av vogner. Her kan du også se Eidsvolls første bil, en Napier fra 1908.

På Stallgården vises også Skogsamlingen, som er en samling av redskaper og utstyr som har blitt brukt i Mathiesens skog og kontorer oppgjennom tidene.

Vi tilbyr omvisning av Stallgården. Dette vil ta ca. 45 minutter, hvor du får høre historien om stedet og dets eiere. Du får også en omvisning av den aktuelle kunstutstilling, av vognsamlingen og skogsamlingen. Omvisningen koster 500kr for en gruppe på opptil 25 personer, 1000kr for en gruppe på opptil 50 personer. Vil du ha omvisning utenom åpningstid koster dette 1000kr for en gruppe på opptil 25 personer, 1500kr for en gruppe på opptil 1000 personer.

Omvisningen kan også gjøres på engelsk.

Ta kontakt på gallerifestiviteten@mev.no