Aktuelt

Eidsvoll Verk

Stallgården

Om Eidsvoll Verk

Siden tidlig på 1600-tallet har det vært stor industrivirksomhet på Eidsvoll Verk. Jernverk, trelast, tresliperi, teglverk og kraftverk har vært viktige hjørnesteiner.

Eidsvoll verk collage I 1814 ble det dannet ny historie på Eidsvoll Verk med grunnlovserklæringen. I dag inviterer Eidsvoll Verk til historisk utforsking og levende kulturliv gjennom hele året.

Andelva gir en idyllisk stemning til Eidsvoll Verk, der du kan sitte ved elvebredden med en kaffekopp eller kanskje prøve fiskestanga. Området innbyr til små spaserturer i parken ved Eidsvollsbygningen og Wergelands Hus, eller til den gamle steinbrua som leder til den koselige Carsten Ankers veg. Derfra kan du ta deg videre til områdets mange attraksjoner, alt i en radius på fem minutter. Vakre industribygg i teglstein fra slutten av 1800-talllet vitner om den gamle industrivirksomheten.

Det er et levende kulturliv på Eidsvoll Verk, og det er ulike tilbud gjennom året. Omvisninger og historiske rollespill, besøk i verksteder, kunstutstillinger, debatter og foredrag, markeder, konserter, kunsthåndverk, for å nevne noe.